L’Ajuntament de Castellfollit de la Roca vol renunciar a part de les actuacions previstes pel pla Viure al Poble

Ahir els vam explicar com l’Ajuntament de Castellfollit de la Roca ha resolt els contractes de les empreses incomplidores amb el projecte del nou edifici consistorial, amb la intenció d’assignar la direcció de l’obra al Consell Comarcal. Aquesta no és l’única conseqüència d’un edifici públic que ha estat marcat per la polèmica des de la col·locació de la primera pedra. Una altra conseqüència són, òbviament, l’estat de les finances a l’Ajuntament de Castellfollit. El consistori proposa renunciar a part de les actuacions previstes pel pla Viure al Poble, després que s’ha esgotat el termini i no s’han pogut executar.


El pla Viure al Poble concedit a Castellfollit de la Roca el 2009 ha permès destinar 99.000 euros a la cinglera. S’havien d’utilitzar per a la seva neteja i manteniment, tot i que un esllavissament fa anys va obligar a usar la partida per solucionar-ho. El pla Viure al Poble també va permetre executar part de l’obra de l’edifici consistorial. L’equip de govern, però, ha decidit renunciar a condicionar la planta Europa, un espai semisoterrat de l’edifici, pressupostada en a 100 mil euros. L’Ajuntament hi destinarà recursos quan ho cregui convenient, tot i que, de moment, no ho considera prioritari. Aquesta no és l’única actuació prevista al pla Viure al Poble a la qual s’ha renunciat. El termini d’aquesta ajuda, vinculada als fons FEDER de la Unió Europea expira el 31 d’aquest mes i és improrrogable. Aquesta setmana, el ple de l’Ajuntament ha aprovat per unanimitat un punt d’urgència que demanava renunciar a part dels ajuts. Es proposa rebre mig milió d’euros, en comptes del milió 100 mil que estava estipulat. Pel camí es quedaran part de la 15a d’actuacions previstes pel pla, que no s’han pogut executar o que s’han executat parcialment. L’equip de Govern atribueix aquesta situació a la crisi econòmica, però també a la mala planificació que segons ells va tenir l’anterior Govern municipal quan va decidir erigir el nou Ajuntament.

L’Ajuntament de Castellfollit també renuncia a la partida del pla Viure al Poble destinada a l’acabament del parc d’escultures. Fins ara s’hi havien destinat prop de 28 mil euros per fer aquesta instal·lació. L’equip de Govern no vol gastar-se els altres 22 mil euros que s’hi havia pressupostat. L’Ajuntament tampoc no utilitzarà la partida del pla destinada al canvi de l’enllumenat al nucli antic. L’equip de Govern ja disposa d’una altra subvenció per fer-hi front. També renuncia l’espai destinat a una zona verda i a la construcció d’un nou local social, pressupostat amb 60 mil euros.

 

Notícies relacionades:
– L’Ajuntament de Castellfollit de la Roca aprova un pressupost descompensat per 7.000 euros amb l’objectiu de compensar la tresoreria a finals d’any
– L’Ajuntament de Castellfollit resol els contractes de l’obra de l’edifici consistorial, que assumirà el Consell Comarcal

x