La participació electoral és d’un 35% a Olot en el primer avanç a les 14 hores

La participació electoral a la capital de la Garrotxa en aquestes eleccions generals ha augmentat fins el 35,01%, segons el primer avanç del ministeri de l’Interior. Als comicis del 2011, un 33,13% del cens havia anat a votar a aquesta hora.

vot urna

A Olot la jornada electoral transcorre amb normalitat. Les 35 meses, en 20 col·legis s’han constituït amb tota normalitat, i el cens, de poc més de 23 mil votants ja ha començat a anar a les urnes. Un dels reptes interessants d’aquesta jornada electoral aquí, a la Garrotxa, serà saber com respondran els votants, especialment el 80% d’electors que van optar per opcions independentistes el 27 de setembre a les eleccions catalanes. Caldrà veure si se senten atrets per les opcions que ofereixen els diversos partits sobiranistes que es presenten al Congrés, i en cas de que ho facin, si optaran per Esquerra Republicana o bé per Democràcia i Llibertat, aquesta marca que lidera Convergència, un partit que fins ara ha estat hegemònic a la comarca. Totes aquestes incògnites es resoldran al final d’aquest 20 de desembre, en el qual la Garrotxa no voldrà mostrar una imatge d’indiferència cap a l’elecció de les institucions polítiques de l’estat.