La Generalitat atorga 340.000 euros per a actuacions de millora en el sector turístic a la Garrotxa

La segona fase del projecte ‘Garrotxa, terra de volcans, cultura i identitat’ ha rebut 340 mil euros del Pla de Foment Turístic de la Generalitat per realitzar inversions de caràcter turístic durant els propers tres anys. La Garrotxa és l’única comarca a tot Catalunya que ha entrat a formar part del pla per segona vegada consecutiva. El treball conjunt entre els ajuntaments i el Consell Comarcal, coordinat per Turisme Garrotxa, ha estat determinant perquè la Direcció General de Turisme hagi renovat el compromís amb la comarca.

L’any passat la Generalitat va obrir una primera convocatòria dels Plans de Foment Turístic, una línia d’ajuts finançada amb els ingressos generats per la taxa turística. El Consell Comarcal de la Garrotxa va presentar-hi el projecte “La Garrotxa terra de volcans, cultura i identitat”, que va ser seleccionat amb la desena millor puntuació. La subvenció, de prop de 390.000 euros, va fer possible una vintena d’actuacions a diferents municipis de la Garrotxa, per als quals es va invertir un total de 648.000 euros. S’hi van fer actuacions de millora de la senyalització turística. També es va desenvolupar l’aplicació Garrotxa Itinerànnia i es va adquirir un software per al recompte de visitants. La construcció d’una zona de pícnic a Sant Jaume de Llierca, la millora dels accessos als gorgs del Riu Brugent a les Planes d’Hostoles, la renovació de l’exposició permanent de l’Estada Juvinyà de Sant Joan les Fonts o la construcció de la nova Oficina de Turisme d’Olot són altres de les actuacions que s’han pogut portar a terme. Amb la primera fase gairebé completada, la Garrotxa ha decidit tornar a presentar una nova sol·licitud amb una segona fase del projecte iniciat. En aquesta ocasió, la Direcció General de Turisme ha concedit una ajuda de 341 mil euros per a un projecte que preveu inversions de 682 mil euros durant els propers tres anys. Són actuacions liderades per 13 ajuntaments, a més del Consell Comarcal, Turisme Garrotxa o el Consorci de l’Alta Garrotxa.

Entre les actuacions més importants que es beneficiaran d’aquesta segona subvenció es troben algunes d’incloses en el projecte del Centre dels Volcans d’Olot, concretament, per a millores a desenvolupar a la fortificació del cim del Volcà Montsacopa.

El nou pla també inclou una partida per a la millora de l’accessibilitat als municipis de la Garrotxa. Són sis actuacions per valor de 200 mil euros. Una d’elles és la construcció prevista del sender per fer a peu o a bicicleta des del barri de Can Blanc de Santa Pau per oferir una alternativa no motoritzada a l’hora d’arribar a indrets puntualment molt visitats com la Fageda d’en Jordà. Es vol portar a terme al llarg del 2016.

Un altre partida important prevista anirà destinada a actuacions englobades sota la iniciativa anomenada Viles amb identitat. Entre les accions subvencionades per realitzar fins al 2017 també es troba l’adequació d’un espai singular al municipi de Castellfollit de la Roca i millores a la senyalització turística de Les Preses i la Vall de Bianya. Les dues convocatòries concedides del Pla de Foment Turístic hauran suposat l’arribada a la comarca de 730.000 euros, el 55% de la inversió realitzada, 1 milió 330 mil euros, que ha estat cofinançada pels ajuntaments que promouen cada actuació.

 

Notícies relacionades:
– La Generalitat ha concedit una subvenció, provinent del Pla de Foment Territorial, de 389 mil euros per impulsar el turisme a la Garrotxa

x