L’àrea recreativa de Xenacs, un espai per a tota la família que combina el paisatge amb la gastronomia

Paisatge i gastronomia són dos atractius que van lligats de la mà a la Garrotxa. Un i l’altre es combinen a la perfecció i avui en tenim un exemple. Us proposem la redescoberta d’un espai privilegiat d’aquesta comarca que és desconegut per a molts i que demostra el potencial que té la nostra zona geogràfica més enllà dels principals punts d’interès.

Ens trobem a l’àrea recreativa de Xenacs, amb un grup de presencs que són bons coneixedors de la zona i disposats a fer una caminada per redescobrir aquest espai. Abans, però, omplim la panxa amb un bon esmorzar de forquilla i ganivet que ens serveixen al restaurant que hi ha en aquest espai. En Miquel procura que a la taula no hi falti de res; pa amb tomàquet, embotit, carn a la brasa, all i oli i porrons de vins. Són uns minuts per agafar forces i per traçar la ruta que farem aquest matí.

Xenacs01

En Joan avui serà el nostre guia. Ara que tenim la panxa plena comença la caminada fins al Puig Rodó, que es troba a una mica més de 900 metres d’altitud. És una passejada assequible per a tothom que s’assoleix amb poc més d’un quart d’hora, apte per a tota la família. L’àrea recreativa de Xenacs és un espai acondicionat perquè la caminada sigui interactiva. El bosc es presenta com un ecomuseu on es mostra la fauna rupestre i els elements tradicionals de la feina a bosc com la plaça carbonera. Abans de fer el cim ens aturem en un dels espais que ofereix una panoràmica espectacular de la Garrotxa.

Xenacs03

La passejada continua fins al capdamunt del Puig Rodó, un dels miradors més agraïts de la Garrotxa. Avui el dia permet observar el paisatge a molts quilòmetres de distància. Fins i tot observem la Badia de Roses. Una vegada hem contemplat la vista que ofereix el mirador és hora de tornar. Abans, però, ens fem un selfie per recordar aquest dia. És hora de tornar, però ho farem per un camí diferent. En Joan ens explica que passarem pel camí d’aventura. El descens fins a Xenacs per aquest camí combina l’atractiu de la tardor als boscos de la Garrotxa amb els ponts que creuen a banda i banda dels peus dels turons.

Xenacs05

Deixa un comentari