La programació cultural d’Olot proposa itineraris temàtics durant el primer semestre del 2016

L’Institut de Cultura d’Olot ha presentat una nova agenda amb la programació que va del 9 de gener al juny del 2016. Diverses activitats s’han agrupat en itineraris per aprofundir en les temàtiques proposades. Alguns itineraris estan lligats a paquets amb descompte. És el cas dels espectacles pensats per gaudir en parella, els de teatre compromès per canviar el món, o un paquet que ha relacionat la dansa amb el futbol.

L’Institut de Cultura de la Ciutat d’Olot ha presentat una nova agenda que agrupa més de 200 activitats culturals programades per al primer semestre de l’any i que ja es poden reservar. S’ha millorat el disseny de l’agenda i, per primera vegada, s’han agrupat algunes de les propostes en itineraris temàtics, segons els gustos dels espectadors.

Els itineraris també ofereixen descomptes per a alguns dels paquets. Per 62 euros es pot gaudir de tot el que proposa l’itinerari anomenat ‘Coses de dos (o més)’. Amb aquest paquet s’hi podran veure l’obra ‘Els veïns de Dalt’, el 5 de febrer, amb Pere Arquillué i Àgata Roca; ‘73 raons per deixar-te’ el 19 de febrer, amb Àlex Casanovas i Mercè Martínez; la mítica ‘Marits i mullers’ de Woody Allen, orquestrada per Àlex Rigola, el 4 de març; el Don Joan de Molière interpretat per Julio Manrique, el 27 de maig, o l’espectacle del LAP ‘We need to talk’, el 12 de maig.

Un altre itinerari s’ha titular ‘Teatre per canviar el món’. Es pot gaudir sencer per 39 euros. Aquí s’hi podrà viure el procés de maduresa a l’espectacle de LAP ‘Wasted’, el 22 de gener; les accions antiterroristes a ‘A house in Asia’, l’11 de febrer; la participació en una assemblea a ‘La gent’, el 3 de març; la immigració després de la Segona Guerra Mundial a ‘Panorama des del pont’, amb Eduard Fernández, el 6 de maig; o la mort d’un jove a Gènova a ‘Ragazzo’, el 19 de maig.

El tercer itinerari costa 12 euros. Es diu ‘Dansa i Futbol’. El conformen els espectacles ‘Food-ball’ i ‘La partida’ i un taller d’’acrofutbol’. S’oferiran el cap de setmana del 18 al 19 de març com a aperitiu del festival Sismògraf.

El quart itinerari, titulat ‘De la República a la transició’, agrupa espectacles que giren entorn del que va suposar la dictadura franquista. Inclou les obres de teatre ‘Ligeros de equipaje’ i ‘Cosas que se olvidan fácilmente’. També les exposicions ‘Art a Olot durant la II República’, ‘Emili Pujol, fotògraf’, ‘Agustí Centelles. Retrats de guerra’, o ‘Menús de guerra. Cuina d’avantguarda i supervivència’.

L’itinerari ‘De la República a la Transició’ també proposa assistir al concert ‘Guerra’, amb Albert Pla, Fermin Muguruza i Refree. El primer espectacle de l’itinerari és el concert ‘Cançons d’amors i de guerres’, amb Gemma Humet, Carol Rovira i l’actriu i cantant garrotxina Paula Arbós, el 15 de gener al Teatre Principal.

La programació cultural del primer semestre del 2016 comença amb un marcat accent local. Dissabte 9 de gener a les vuit del vespre tindrà lloc el concert ‘Molt Clara’ de Clara Sánchez-Castro a la Sala el Torín.

El mateix dia i a la mateixa hora, però al Teatre Principal, la companyia La Juguesca reestrena l’obra que va omplir fins a sis vegades el teatre de l’Orfeó Popular Olotí: Sala 4, amb Joan Carré, Jordi i Xevi Colom i Joan Manuel Robles. El 29 de gener, la companyia la Funerària estrena també al teatre l’obra ‘Purgatori’, amb Ferran Carmona, Pedro Carrizosa, Josep Jou, Anna Lagares i Albert Mach. El 16 de gener, el Museu dels Volcans inaugura l’exposició ‘Les Teixedes de Catalunya’, i el 23 de gener, arribarà el ‘Garrotxinàrius’ a la Sala El Torín, amb els grups La Criatura verda, La Clavellinera i Kúmbal.

 

Notícies relacionades:
– El Sismògraf comptarà amb diversos espectacles, les rèpliques, que ambientaran Olot a la prèvia i després del festival
– Un cicle teatral dedicat a Shakespeare és la principal novetat de l’agenda de tardor Olot Cultura, que inclou més d’un centenar de propostes