Mieres reprèn la celebració de consultes preguntant si cal permetre la instal·lació d’un càmping al poble

L’Ajuntament de Mieres analitzarà els resultats de la consulta popular que van portar a terme diumenge per preguntar als ciutadans si volien un càmping al poble. L’equip de govern, Vivim Mieres-CUP, ha reprès l’organització de consultes després de 30 anys perquè els ciutadans decideixin sobre qüestions de rellevància al poble. Estan contents amb la participació que ha suscitat aquesta consulta sobre els càmpings.


L’actual Pla d’Ordenació Urbanística de Mieres prohibeix la instal·lació d’un càmping. A l’Ajuntament, governat per Vivim Mieres – Candidatura d’Unitat Popular, es va plantejar posar aquesta qüestió a debat i obrir la possibilitat de modificar el pla. L’equip de Govern va decidir consultar als ciutadans sobre si creien que podria ser positiu comptar amb un càmping al municipi. La consulta es va celebrar diumenge.

A la consulta hi va participar el 47% del cens del municipi. Gairebé un 53% dels veïns van votar a favor de modificar el POUM i permetre la instal·lació d’un càmping. Un 43% va votar-hi en contra i la resta va abstenir-se. Aquest resultat ajustat, amb una participació que no arriba al 50%, farà replantejar a l’Ajuntament les accions a emprendre a partir d’ara. L’equip de Govern traurà conclusions passades les festes de Nadal.

La consulta sobre el càmping és una primera experiència per a L’actual equip de govern, Vivim Mieres-CUP, que ha reprès l’organització de consultes al poble amb la voluntat que els ciutadans decideixin sobre temes importants. L’última consulta s’havia celebrat a Mieres fa 30 anys. En aquella ocasió, es va consultar als veïns sobre si Mieres havia de formar part de la comarca de la Garrotxa o del Pla de l’Estany.

 

Notícies relacionades:
– Una trentena de veïns de Mieres s’organitzen per compartir cotxe fins a les ciutats més properes
– L’Ajuntament de Mieres atura les obres de l’aparcament per a autocaravanes per deficiències en el projecte