L’Ajuntament d’Olot emprèn una campanya informativa per fomentar el bon ús de la bicicleta

Els ho hem anunciat a l’inici de l’informatiu. L’Ajuntament d’Olot vol fomentar el bon ús de la bicicleta a la ciutat i, conseqüentment, l’ús d’aquest mitjà de transport sostenible. Per això, ha obert dues línies d’actuació. Per una banda, ha emprès una campanya informativa per recordar als ciutadans la normativa que envolta la conducció de la bicicleta. De l’altra, el consistori es compromet a ampliar les infraestructures per incrementar l’ús de la bicicleta a la ciutat.


 

L’Ajuntament d’Olot ha iniciat una nova campanya informativa per fomentar el bon ús de la bicicleta. Fins a principis de febrer, un agent cívic recordarà als ciutadans sobre la normativa a l’entorn de la seva conducció, com, per exemple, baixar de la bicicleta si en un moment donat el ciclista es veu obligat a passar per la vorera. Al treball informatiu de l’agent cívic li seguirà un control específic per part de la policia municipal i les corresponents sancions en cas que siguin necessàries. La majoria d’incompliments de la normativa se sancionen amb 50 euros, que es redueixen a la meitat en cas de pagar-les en els primers 15 dies. La multa per conduir per la calçada en direcció contrària suposa, en canvi, 80 euros. La campanya demana als ciclistes que s’esforcin per complir la normativa, però també als conductors de vehicles a motor, per tal que les dues modalitats de transport puguin coexistir a la ciutat.

 

Paral·lelament a la campanya informativa, i amb l’objectiu de fomentar l’ús de la bicicleta, l’Ajuntament d’Olot es compromet a millorar les prestacions que ofereix la ciutat perquè això sigui possible. En el Pla de govern que redacta l’actual equip de govern, s’inclourà l’objectiu d’ampliar el carril bici en vies prioritàries com l’avinguda Girona o l’avinguda Santa Coloma. L’Ajuntament d’Olot calcula que cada dia es realitzen a la ciutat 2.000 desplaçaments en bicicleta. Al centre de la ciutat hi ha 72 punts d’aparcament que suposen 500 places. El consistori es compromet a habilitar nous punts d’aparcament si se’n detecta la necessitat un cop finalitzi aquesta campanya informativa.