Riudaura ha obert al públic la planta soterrània del centre cívic

Després de 12 anys de tancament, Riudaura ha reobert el centre cívic del municipi. L’anterior equip de Govern va considerar que l’edifici, un cop construït, no reunia les condicions per obrir-lo al públic. Tot i així, es va emprendre una primera actuació per habilitar, almenys, un dels espais de l’edifici, la planta soterrània, que, tot i que inicialment no estava previst que s’hi fessin activitats, compta amb molta més capacitat que, per exemple, la sala polivalent de la planta de dalt. Ara, una segona actuació en aquesta planta soterrània ha permès finalment retornar l’espai als veïns de Riudaura.


El centre cívic de Riudaura s’ha reobert al públic; almenys, la seva planta soterrània. Mentre que els espais inicialment pensats per fer-hi activitats continuen tancats, l’Ajuntament ha estat treballant per habilitar els baixos de l’edifici. Després de dues actuacions de condicionament, l’espai ja pot acollir activitats. L’última actuació s’ha portat a terme entre l’octubre i el desembre, gràcies a una subvenció de la Diputació de Girona, que assumeix 65.000 dels 70.000 euros que han suposat els treballs.

La sala soterrània té 280 metres quadrats i pot acollir un màxim de 200 persones, moltes més que a la sala polivalent de la planta de dalt, pensada per a actes de petit format, per a un màxim de 50 o 60 persones. Des de la seva obertura, aquest mes de desembre, la planta soterrània ja ha acollit una jornada solidària per a la Marató. Aquest cap de setmana, els veïns han aprofitat l’espai per recuperar la quina del poble, i diumenge alguns músics del municipi hi van oferir un recital de blues. Tots els actes han gaudit d’una alta participació. Les activitats s’hi reprendran a partir de la primavera.

Mentrestant, l’Ajuntament continua les converses amb el despatx d’arquitectes de l’edifici, RCR, per recuperar la planta de dalt, una actuació per a la qual el consistori no vol marcar terminis. Mentre la planta soterrània ja acull activitats, l’Ajuntament arranja alguns serrells que encara queden a l’espai, com és el cas de les finestres. El consistori treballa en una solució perquè hi penetri més la llum sense perjudicar l’estètica general de l’edifici.

 

Notícies relacionades:
– Riudaura millorarà la planta baixa del centre cívic per ampliar les activitats que s’hi duen a terme
– L’estudi d’arquitectes RCR fa una proposta a l’Ajuntament de Riudaura per remodelar el centre cívic i reobrir-lo al públic
– La teulada del Centre Cívic de Riudaura cedeix per la força del vent i provoca un nou accident

Deixa un comentari