Creixen les sol•licituds per superar la inspecció tècnica dels edificis

Aquest 2015 els habitatges construïts entre el 1915 i el 1960 tenen l’obligatorietat d’haver superat la inspecció tècnica dels edificis. Això ha provocat una allau de sol·licituds de comunitats de propietaris per passar la inspecció.

Entre els anys 2011 i 2014 la Generalitat només havia rebut unes 7MIL sol·licituds. A l’espera de tancar el 2015, a hores d’ara i només durant aquest any les sol·licituds de comunitats de propietaris per passar la inspecció ja superen les 9MIL. L’increment s’explica perquè la llei estableix com a obligatori que aquest 2015 els habitatges construïts entre 1951 i 1960 tinguin la inspecció superada. En cas de NO demanar la ITE o de deficiències greus, la comunitat de propietaris s’enfronta a multes d’entre 3MIL i 90MIL euros.

Davant d’aquest allau de sol·licituds, la secretaria d’habitatge està començant a tramitar la informació i organitzarà un calendari d’inspeccions en els propers mesos. Tot i que els tècnics visitin l’edifici quan ja haurà començat el 2016, com que la sol·licitud s’haurà fet durant l’any 2015, la comunitat de propietaris s’estalviarà la sanció.

x