Els restaurants garrotxins auguren un ple total per la nit de cap d’any i trenquen la tendència dels darrers cinc anys

Els restaurants garrotxins ja ho tenen tot a punt per celebrar el cap d’any: segons la mateixa Associació d’Hostalatge, aquest 2015 han augmentat de nou les reserves i s’espera un ple als restaurants que ofereixen àpats de cap d’any. També creix la demanda d’emportar-se el menjar a casa, així com el nombre d’establiments que ofereix la festa completa amb sopar i ball.


El cap d’any és especial i per aquest motiu moltes persones surten fora de casa per celebrar una nit molt simbòlica. Els restaurants aposten cada cop més per fer una festa completa, amb ball després de l’àpat, per compartir l’alegria d’entrar en un nou any. Ca l’Enric de la Vall de Bianya és un dels establiments que no falla a la cita, i fa setmanes que té la sala plena per a la celebració.

Però Ca l’Enric no és l’únic cas on s’ha hagut de deixar d’atendre a noves reserves: segons l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa, s’ha trencat la tendència dels darrers temps, i ha augmentat la demanda per sopar en algun dels restaurants que obren la nit de cap d’any. El preu per a gaudir del cap d’any no varia: els àpats van dels 40 als 120 euros, depenent de les possibilitats que ofereixi cada sala segons ball o barra lliure. Una altra de les opcions que creix de forma notable és demanar al restaurant que prepari menjar per emportar-se a casa, per a tots aquells que volen una celebració en petit comitè. Tot i que encara queda alguna plaça disponible, el ple per a la nit de cap d’any està assegurat als restaurants garrotxins.

 

Notícies relacionades:
– Els allotjaments de la Garrotxa gaudiran d’un 90% d’ocupació mitjana durant la nit de cap d’any