Les visites a l’església de Sant Esteve d’Olot són el començament de l’increment d’activitat cultural al temple

Des de fa uns dies han començat les visites guiades a l’Església de Sant Esteve, com a part de l’actuació que impulsa l’Associació d’Amics d’aquesta església per difondre el seu ric patrimoni, desconegut per bona part dels olotins. En són un bon exemple el retaule del Roser, diverses relíquies, sense oblidar zones atractives com el campanar.

L’església de Sant Esteve comença a tenir més activitat. L’associació d’Amics de l’Església de Sant Esteve i del Santuari del Tura ha iniciat visites guiades on es poden descobrir tots els secrets del temple, des del patrimoni artístic i religiós, fins a zones on habitualment no es pot accedir.

Des de l’associació es té clar que es vol obrir Sant Esteve a la ciutat: no es vol mantenir el temple com un edifici allunyat de la gent. I la resposta de la gent, està essent positiva: assistència a les visites guiades i molt interès en col·laborar amb l’associació i descobrir el monument.

Des d’ara, doncs, l’activitat a Sant Esteve augmentarà. S’anirà més enllà de la religió: diverses sales de l’església es podran utilitzar per cursos i col·loquis culturals i es difondrà el valor del ric patrimoni. Així, l’associació compleix un dels seus objectius: aconseguir estendre el coneixement dels secrets de Sant Esteve per tota la comarca, per mantenir-ne el patrimoni en bona conservació i fer que pugui romandre durant molt temps a la capital garrotxina.

 

Notícies relacionades: 
– L’Associació d’Amics de Sant Esteve incrementa la seva activitat de divulgació i patrimoni de l’església
– L’Associació Cultural d’Amics de l’Església de Sant Esteve busca finançament per preservar-ne i divulgar-ne el patrimoni cultural