La CUP defensa que la independència requereix “temps, generositat i compromís” malgrat la decepció d’alguns sectors

El membre del secretariat nacional de la CUP, el garrotxí Hugo Alvira, ha parlat per OLOT TELEVISIÓ en relació a la decisió presa aquest diumenge pel seu partit de no investir al president de la Generalitat en funcions Artur Mas.

La decisió ha estat presa. Tot i que en assemblees territorials de la CUP, com la Nord-Oriental, que agrupa les comarques de Girona, els suports al “sí” i al “no” a l’acord havien quedat repartits al 50%, i fins i tot la posició favorable a facilitar la investidura va guanyar adeptes, ahir el Consell Polític de l’organització valorava el resultat de totes les assemblees i decidia la seva posició: l’abstenció dels 10 diputats a la investidura de Mas en cas que se celebrés el ple d’investidura. El membre garrotxí del secretariat nacional de la CUP, Hugo Alvira, ha explicat a Les Notícies d’Olot Televisió la decisió presa ahir per l’organització de no investir Artur Mas. Ho ha fet acompanyat per membres de l’assemblea local de la CUP d’Olot. Alvira ha situat la decisió de l’organització en el pla tàctico-estratègic. Creu que la independència de Catalunya, perquè esdevingui efectiva, necessita més temps, més generositat i més compromís per part de tots els actors. “La CUP ja ha pres una decisió, que serien les 10 abstencions en un hipotètic debat d’investidura”, ha dit Alvira, “i s’ha fet un emplaçament a Junts pel Sí i Catalunya Sí que es Pot a aportar algun element diferent als aportats fins ara”.

Decepció ha estat la paraula més usada avui en el sí de l’ANC i Òmnium Garrotxa, després de constatar que la decisió de la CUP deixa poc temps per fer possible un acord entre les forces independentistes en els propers dies. El membre del secretariat nacional de la CUP defensa, en canvi, que una independència efectiva de Catalunya requereix més temps, més actes de generositat i més compromís. L’ANC i Òmnium Garrotxa asseguren que seguiran treballant per eixamplar la base de l’independentisme passi el que passi a partir d’ara.

Notícies relacionades:
– El ‘No’ de la CUP es trasllada a les xarxes socials