Augmenta lleugerament la previsió de vendes de tortells de Reis respecte els anys anteriors

La campanya de Nadal acaba amb l’arribada dels Reis i un dels elements imprescindibles d’aquest dia, a més dels regals, és el tortell. A tot Catalunya el Gremi de Pastissers de Barcelona calcula que se’n vendran 880.000 unitats, una xifra una mica superior a la de l’any passat. Els que més es venen són el de massapà, però s’ha detectat un augment de la demanda dels tortells farcits de trufa, crema i nata. Aquesta tendència també l’han notat a la Pastisseria Ferrer d’Olot.

Fins a 880.000 tortells és el que calculen els pastissers catalans que es vendrà entre avui i demà a tot el país. Una xifra que any rere any va augmentant progressivament i que és entre un 2 i un 3% superior al que es va vendre l’any passat. A Olot, la Pastisseria Ferrer també ha notat aquest lleuger augment de la demanda de tortells, tal com explica Narcís Ferrer.

El tortell tradicional de massapà és el més demandat. El segueixen els de pasta de full farcits de trufa, crema i nata, que cada vegada tenen més adeptes. Més enllà d’aquestes poques varietats, en els tortells de Reis el que mana és la tradició i deixen poc lloc per a la imaginació. Ja siguin farcits de massapà, trufa, crema o nata, el dia de Reis els tortells no falten a taula, tots ells amb corona, rei i fava.