La Generalitat invertirà 2,5 milions per millorar la seguretat a la C-66 entre Banyoles i Besalú

Després d’iniciar les obres de rehabilitació del pont de la C-66 al seu pas per Besalú, el Departament de Territori i Sostenibilitat ha adjudicat la redacció del projecte de millora de la seguretat viària de la carretera fins a Banyoles. L’actuació, amb un cost previst de 2,5 milions d’euros, abasta un tram d’uns 13,9 km situats a les comarques del Pla de l’Estany i la Garrotxa i afecta els municipis de Besalú, Cornellà del Terri, Porqueres, Banyoles, Serinyà i Sant Ferriol. En aquest tram, la C-66 és una carretera convencional d’un únic carril per sentit i té un trànsit d’uns 13.150 vehicles diaris. A banda d’actuacions com la millora del ferm, al projecte caldrà estudiar diverses opcions per fer que la carretera sigui més segura i presenti un estat de conservació idoni.
Al projecte s’analitzaran un seguit d’actuacions i se n’escolliran les més adients. En concret, s’estudiarà poder millorar les longituds d’acceleració i desacceleració dels ramals dels enllaços (que ara són de tipus directe), la millora d’interseccions i altres millores del traçat que es puguin abordar.
També s’analitzarà la possibilitat de redefinir, si s’escau, els trams amb carril addicional, la implantació ”elements separadors de fluxos de trànsit a l’eix de la calçada i la possibilitat d’ordenació d’accessos. I la darrera opció que hi ha sobre la taula del departament és la millora de la senyalització existent, amb la redefinició, si cal, de les zones d’avançament i l’estudi de les limitacions i recomanacions de velocitat existents, així com la dels ramals de sortida i revolts.
Des de que s’acaba el tram desdoblat de la C-66, poc abans de la variant de Banyoles, la C-66 és una carretera convencional d’un carril per sentit de circulació fins arribar a la connexió amb l’A-26 a Besalú. La via té un trànsit diari important, a l’entorn dels 13.150 vehicles/dia.

 

Notícies relacionades:
– Tallen sis mesos per obres el trànsit de vehicles i vianants pel pont de la travessera C-66 de Besalú
– Comencen les obres de rehabilitació del pont de la C-66 de Besalú, que duraran sis mesos
– Adjudicades per 1,2 milions d’euros les obres de rehabilitació del pont de la C-66 a Besalú

Deixa un comentari