L’aigua i el calabruix cau en plena cavalcada dels Reis Mags i deixa enfarinats els cims de la Garrotxa

Aquesta vegada la previsió meteorològica no s’ha equivocat i ha acabat precipitant a la Garrotxa, en alguns casos amb una certa intensitat. Al voltant de tres quarts de set del vespre la pluja i el calabruix, provocat per la baixada en picat de la temperatura, ha començat a precipitar-se en diferent municipis de la Garrotxa. En municipis com Olot i Mieres s’han recollit fins a 7 litres per metre quadrat. L’home del temps d’OLOT TELEVISIÓ, Roger Solé, explica que “els xàfecs i tempestes acompanyades de molt aire fred en alçada s’han traduït en calabruix, una barreja de calamarsa i neu, amb una temperatura de tres graus positius”. Aquesta és una mostra d’aquesta precipitació. La fotografia l’ha enviat en Jordi Fajula des del barri de l’Hostal del Sol d’Olot.

Calabruix Olot

Segons Meteolot.com el dia de Reis començarà a entrar vent de l’Oest que es podria allargar durant uns dies, i deixarà nuvolositat variable, mig o força cobert a estones. Aquesta situació ens acompanyarà tot el que resta de setmana sense descartar que entre dijous i dissabte pugui caure algun ruixat a l’extrem nord de la comarca, possibilitat menys probable fora d’aquesta zona. Fins dissabte, les temperatures aniran a l’alça tant de nit com de dia per efecte del vent de Ponent i dels núvols que aniran creuant-nos d’Oest a Est.