L’ocupació turística a Olot el 2015 augmenta en gairebé un 9% respecte l’any anterior

Les dades d’ocupació turística del desembre a Olot confirmen la tendència a l’alça registrada des de l’inici del 2015. L’Ajuntament d’Olot ho emmarca en un context de recuperació, després de la davallada de l’ocupació que van suposar els pitjors anys de la crisi econòmica. Les darreres dades registrades són les millors dels últims anys, des que es va establir l’actual metodologia per calcular-les.

Olot ha tancat el 2015 amb un augment d’ocupació turística del 35,8%, gairebé un 7% més que al desembre del 2014. La mitjana anual ha estat de més d’un 48%, gairebé un 9% més que l’any passat.

El regidor de turisme, Estanis Vayreda, atribueix l’increment de l’ocupació turística a la recuperació econòmica, però també a la promoció d’esdeveniments que l’ajuntament ha estat fet conjuntament amb Turisme Garrotxa al llarg de tot l’any, que ha contribuït a desestacionalitzar el turisme.

Les atencions realitzades des dels punts d’informació turística també han augmentat. Durant el 2015, l’Oficina de Turisme d’Olot ha atès gairebé 22.600 persones, 1.600 més que l’any anterior, o el que és el mateix, un 7,8% més. L’augment de les atencions presencials coincideix amb l’obertura de la nova oficina de turisme en un sector més cèntric de la ciutat, i la instal·lació d’un punt d’informació al vial Sant Jordi durant els mesos d’octubre i novembre, quan habitualment hi ha molta afluència turística.

L’augment de l’atenció personalitzada són rellevants tenint en compte que el turista cada cop més tendeix a informar-se abans de la visita, via telefònica o a través d’Internet, i aquestes vies d’informació també s’han vist incrementades.

On no hi ha canvis és en referència al perfil del visitant. Continuen essent principalment parelles, en un 40%, i famílies en un 32%. També s’ha mantingut la procedència de les persones ateses. Són majoritàriament de Catalunya, en prácticamente un 60%, Europa, en un 23%, amb França i Països Baixos al capdavant, i de la resta de l’Estat en un 14%, amb el País Valencià, Euskadi i Madrid com a principals comunitats d’origen.

 

Notícies relacionades:
– Els allotjaments de la Garrotxa gaudiran d’un 90% d’ocupació mitjana durant la nit de cap d’any
– L’ocupació turística a la Garrotxa es confirma en el 90% a la fi del Pont de la Puríssima
– L’ocupació turística a Olot durant l’octubre augmenta un 8,5% respecte el mateix mes de l’any passat

x