Aquest diumenge s’entreguen els premis de la Mostra de Pessebres, amb una categoria de pessebres casolans

Diumenge s’entreguen els premis de la Mostra de Pessebres d’Olot i la Garrotxa. A més de tots els diorames que formen part de la mostra, hi ha una categoria que premia els pessebres casolans. Avui hem anat a visitar-ne un.


La capella i el pont de Sant Roc, la font de la Gruta, el riu Fluvià o el volcà Montsacopa amb l’ermita de Sant Francesc al capdamunt. Són només alguns dels elements més característics d’Olot i la Garrotxa que es poden veure en el pessebre que l’Àngel Buendia té instal·lat al garatge de casa seva. Ja fa cinc mesos que el va muntar, però el fer pessebres és una afició de fa molts anys que cultiva, concetament des de que el seu fill tenia 7 anys.

La possibilitat d’identificar indrets emblemàtics de la Garrotxa no és l’única característica destacada d’aquest pessebre. Totes les construccions estan fetes pel mateix artista i, a excepció de les figures, tot és natural. Des de roca volcànica, a blat real que s’ha d’anar tallant fins a una arrel de llorer restaurada.

Aquest és només un, dels diorames que opten al premi casolà de la Mostra de Pessebres d’Olot i la Garrotxa i que es donarà a conèixer, juntament amb la resta de premis, diumenge al matí.

 

Notícies relacionades:
– La 23a Mostra de Pessebres acull diverses novetats i exposicions
– La Mostra de Pessebres recordarà la història del pessebrisme olotí i es preguntarà sobre la història dels tres Reis
– Inaugurada la 22a Mostra de Pessebres amb els diorames de l’Associació de Belenistas de Jerez i pessebres d’arreu del món com a principal novetat

x