Els consells comarcals de la Garrotxa i el Pla de l’Estany estableixen un acord per la gestió conjunta dels residus

La nova normativa de tractament de residus penalitzarà aquells residus que arribin a l’abocador sense haver estat tractats, i pot suposar un augment dels costos. També determina la quantitat de residus que ha de generar un territori per ocupar-se de la seva gestió. Per superar aquests futurs esculls, els Consells Comarcals de la Garrotxa i del Pla de l’Estany porten més de dos anys de converses amb l’objectiu de sumar esforços i complir amb els objectius a través de la gestió conjunta. L’acord s’ha formalitzat en un conveni que el ple del Consell del Pla de l’Estany ja ha ratificat per unanimitat. L’equip de govern del consell de la Garrotxa espera poder-ho fer en el proper ple.


Els consells comarcals de la Garrotxa i del Pla de l’Estany han signat un conveni per gestionar conjuntament els residus de les dues comarques. L’objectiu és gestionar de manera eficient les infraestructures dels dos territoris per minimitzar els costos que es deriven de la nova normativa i del fet de no comptar amb una planta de tractament.

El ple del Consell Comarcal del Pla de l’Estany ja ha ratificat l’acord per unanimitat. L’equip de Govern del Consell de la Garrotxa portarà el decret a aprovació en el proper ple, previst el proper 21 de gener.

El conveni establert entre els consells de la Garrotxa i el Pla de l’Estany també preveurà la inversió d’infraestructures necessàries per seguir amb la gestió eficient dels residus. Els dos consells porten anys fent passos per fer possible la construcció d’una planta de triatge en els seus territoris. Que s’acabi construint o no despendrà de l’Agència de Residus de Catalunya.

L’acord establert entre els dos consells comarcals determinarà els criteris de l’ús ordinari de les instal·lacions, els manuals d’explotació i gestió i les prioritats i la temporalitat en la utilització dels abocadors, així com la relació entre els equips tècnics dels consells, divisió de la feina i de les responsabilitats. Tot això, amb l’objectiu de tractar els residus l’eficiència necessària que permeti minimitzar costos de cares al 2020.

 

Notícies relacionades:
– Part dels ajuts estatals del pla PIMA Residus aconseguits per la Generalitat es destinaran al condicionament de l’abocador de Beuda

Deixa un comentari