Artur Mas fa “un pas al costat” i renuncia a la presidència de la Generalitat de Catalunya

El president en funcions de la Generalitat de Catalunya acaba d’anunciar en roda de premsa la seva renúncia a repetir com a president. És part de l’acord que ha desencallat la investidura, en les negociacions, intenses, entre Junts pel Sí i la CUP.

Artur Mas comiatArtur Mas havia anunciat la seva compareixença a les 17:45h de la tarda, al saló Torres i Garcia, del Palau de la Generalitat, i ha començat la roda de premsa a les 18h. Mas ha començat plantejant l’escenari de les eleccions com el pitjor possible, en l’actual context.

MAS 2Al final, però, no es convocaran eleccions. Mas ha anunciat que fa un pas al costat i que no serà el proper president de la Generalitat. MAS 8Carles Puigdemont, actual alcalde de Girona i president de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), serà el proper president, el número 130, que haurà de tirar endavant la legislatura de 18 mesos per culminar el procés.
MAS 10L’acord també té conseqüències per a la CUP, que haurà d’integrar dos dels deu diputats que té a la dinàmica de Junts pel Sí. A la vegada, Mas anuncia que no es retira de la política per dedicar-se a fons a la refundació de Convergència Democràtica de Catalunya, i que tampoc descarta tornar a presentar-se a la presidència de la Generalitat més endavant.

mas 15 mas 14

 

Notícies relacionades:
– ANC i Òmnium Garrotxa celebren conjuntament la investidura de Carles Puigdemont com a president de la Generalitat
– Concentració espontània davant l’Ajuntament d’Olot per celebrar l’acord entre Junts pel Sí i la CUP
– Artur Mas proposa Carles Puigdemont (CDC) com a candidat a la presidència de la Generalitat per desencallar l’acord entre Junts pel Sí i la CUP

x