Els productors dels Fesols de Santa Pau estimen que la collita d’enguany serà d’entre 25 i 30 tones

Aquest dissabte al matí s’ha presentat la Fira del Fesol a la plaça Mercat d’Olot, com ja es ve fent des de fa anys. La fira d’enguany, serà la primera amb la Denominació d’Origen Protegida, aconseguida l’any passat, però això no suposarà canvis substancials en l’esdeveniment.

La Fira del Fesol és un esdeveniment ja tradicional a la Garrotxa de principis d’any, coincidint amb la collita del llegum. Aquest dissabte al matí s’ha presentat l’esdeveniment en societat, i la fira d’aquest 2016, la 35a des de la seva recuperació, serà la primera amb la qual el Fesol comptarà amb la protecció de la Denominació d’Origen Protegida.

L’escenari ha estat la plaça Mercat d’Olot, on el gastrònom Pep Nogué ha conduït l’acte, que ha comptat amb la presència de Pep Companys, alcalde de Santa Pau, o Lluís Suñer, president del consell regulador de la DOP Fesols de Santa Pau.

Les bones condicions meteorològiques a l’estiu han permès que la collita sigui força abundant, i rondarà les 25 o 30 tones. És molt allunyat de les 50 de l’any passat, però el 2015 va ser realment excepcional. A més, com que la tardor també ha estat climatològicament bona, els fesols resultants són de qualitat, ja que no s’han tacat i s’han pogut aprofitar bé.

De cara a la Fesolada, diumenge que ve a Santa Pau, els organitzadors creuen els dits per què el temps acompanyi. Si és així, milers de persones podran gaudir, un any més, dels diversos plats amb el fesol com a denominador comú.

 

Notícies relacionades:
– La Fira Orígens concedeix un accèssit del Premi a Millor Producte als fesols de Santa Pau
– Els Fesols de Santa Pau reben en un acte simbòlic la Denominació d’Origen Protegida
– Els Fesols de Santa Pau ja tenen la Denominació d’Origen Protegida Europea
– La Fira del Fesol de Santa Pau celebra la seva 25a edició i atreu 8.000 visitants

Deixa un comentari