La comunitat amazic d’Olot vol crear una associació per difondre la seva cultura

El dia 13 de gener és l’any nou per a la cultura amazic o berber. Els amazics són un poble del nord d’Àfrica, oprimits per la cultura àrab, amb arrels mil·lenàries. La comunitat d’aquest poble a Olot, es reuneix assiduament, i a més de celebrar l’any nou, es pretén fer una associació per difondre la cultura.

Una setantena de membres de la comunitat amazic d’Olot van celebrar ahir al vespre l’arribada del nou any en la seva cultura. A la mitjanit del proper 13 de gener, entraran en el 2.966, ja que els berbers van començar a comptar els anys gairebé un mil·leni abans del naixement de Jesucrist.

Driss Abarkane és berber, i de les reunions assídues entre els seus companys, ha tingut la idea de formar una associació per difondre la seva cultura. Això no obstant, les dificultats són importants, sobretot en l’àmbit econòmic, ja que malgrat que els costos no són importants. De totes maneres, aquesta comunitat no renuncia a difondre els seus costums, i comença a mostrar-se a la ciutat d’Olot per formar part de la seva vida activa.

x