L’Agrupació de Pessebristes d’Olot i la Garrotxa fa balanç de la mostra d’enguany i entrega els seus guardons

Aquest diumenge al matí s’han entregat al Casal Marià d’Olot els premis de la Mostra de Pessebres de la capital de la Garrotxa. Unes 70 persones s’han congregat amb el pessebre com a afició comuna, per valorar com ha anat la mostra d’enguany i conèixer els reptes per aquest 2016.


Com és tradició, el primer diumenge després de l’acabament de la Mostra de Pessebres, l’Agrupació Pessebrista d’Olot i la Garrotxa entrega els premis als diferents diorames. El premi a la millor escena ha estat per al pessebre Casa Pairal de Xevi Massegur. El premi honorífic Ramon Amadeu s’ha entregat a Lluís Balcells.

El pessebre és un art molt arrelat a Olot, però tot i això, passa per moments complicats. Miquel Serrat, president de l’Agrupació Pessebrista d’Olot i la Garrotxa, ha parlat de les dificultats que troben a l’hora de treballar amb els joves, per la connotació religiosa que tenen els pessebres, però no és pessimista. Valora positivament l’involucració dels comerços posant pessebres als aparadors, tot i que està sorprès per la gran acceptació popular dels pessebres més diferenciats dels tradicionals de l’Escola d’Olot, que ressalten menys als ulls de la gent.

Els pessebristes assumeixen alguns reptes aquest 2016. Entre altres coses, volen fer augmentar l’afició per aquest art entre el jovent. També pretenen fer tornar al nucli d’Olot el centre d’art del pessebrisme a mode de museu, i han presentat la candidatura de la capital de la Garrotxa per acollir la mostra internacional de pessebres del 2020.

 

Notícies relacionades:
– Aquest diumenge s’entreguen els premis de la Mostra de Pessebres, amb una categoria de pessebres casolans
– La 23a Mostra de Pessebres acull diverses novetats i exposicions
– La Mostra de Pessebres recordarà la història del pessebrisme olotí i es preguntarà sobre la història dels tres Reis