Carles Puigdemont assumeix la presidència de la Generalitat 10 anys després d’iniciar la seva carrera política

La figura de Carles Puigdemont, militant de Convergència Democràtica de Catalunya, marcarà sens dubte un abans i un després en la història de Catalunya. Després d’un nombre incomptable de reunions, aquest periodista de professió es convertirà en president de la Generalitat. Nascut a Amer, Carles Puigdemont va treballar al diari el Punt, i va ser el primer director de l’Agència Catalana de Notícies i director general del diari Catalonia Today.

Va començar la seva carrera política l’any 2006, moment en què va entrar com a diputat al Parlament de Catalunya, a més de ser alcalde de Girona des del 2011, trencant així amb l’hegemonia socialista que regnava a la ciutat des de feia 32 anys. A més, en les passades eleccions municipals va obtenir majoria absoluta a Girona, el millor resultat dels convergents en tot el territori català. La seva trajectòria, doncs, no ha parat d’ascendir. L’actual alcalde de Girona és, a més, president de l’Associació de Municipis per la Independència. A les eleccions del 27-S va ocupar la tercera posició de la llista de Junts pel Sí de Girona, darrere de Lluís Llach i Anna Caula.

 

Notícies relacionades:
– Carles Puigdemont ha renunciat a l’alcaldia de Girona en un ple extraordinari
– El gironí Carles Puigdemont és investit 130è president de la Generalitat amb els 62 vots de Junts pel Sí i 8 de la CUP
– ANC i Òmnium Garrotxa celebren conjuntament la investidura de Carles Puigdemont com a president de la Generalitat