L’accés principal i la balconada de Sant Esteve tancats davant el possible despreniment d’una broca del rellotge del campanar

Des de dilluns, aquest rellotge del campanar de Sant Esteve que té una de les broques descollades. Tot i que no se sap amb certesa el motiu que ha provocat aquesta averia, tant des de l’Ajuntament d’Olot com des de la parròquia de Sant Esteve s’atribueix al fort vent que va haver-hi dilluns. Com a mesura de precaució, davant la possibilitat de que la broca pogués descollar-se del tot i caure, s’ha acordonat la balconada de l’església i l’entrada principal.


Tot i trobar-se al campanar de l’església de Sant Esteve, la propietat del rellotge és municipal, i per tant, correspon al consistori arreglar-lo. Ahir l’empresa encarregada del seu manteniment va fer una primera inspecció, va collar la broca provisionalment i va parar les dues esferes del rellotge, tant la que dona al Carrer Major, que es la que s’ha trencat, com la que dóna al Firal, que no ha resultat afectada. Tot i així, el rellotge segueix funcionant i el campanar sona quan li pertoca, tal com explica el rector de la parròquia, Lluís Solà.

Des del consistori olotí s’informa que demà està previst que l’empresa encarregada del manteniment de les esferes del rellotge arregli l’averia. Tot i que l’entrada principal del temple es troba tancada, s’hi pot accedir per l’escala lateral i el servei religiós es realitza amb normalitat.

 

Notícies relacionades:
– Ventades de més de 85Km/h a la Garrotxa que no han deixat incidències destacables