Unió de Pagesos demana a la nova consellera d’Agricultura més control sobre la fauna salvatge i ajudes als joves agricultors

Unió de Pagesos valora positivament l’elecció de la nova consellera d’Agricultura, Meritxell Serret, que va treballar al sindicat. Això li pressuposa un alt grau de coneixement i sensibilitat vers el sector, la qual cosa esperança a la pagesia per donar una resposta efectiva a les demandes més urgents.


Un dels problemes més destacats de la pagesia a la Garrotxa és el descontrol de la població de la fauna salvatge, sobretot de senglar. L’anterior conseller d’Agricultura va anunciar en una de les visites a la comarca que es crearia un grup especial en el sí del cos d’agents rurals per actuar contra la sobrepoblació de senglars. El coordinador d’Unió de Pagesos a la Garrotxa espera que aquesta idea prengui forma sota el mandat de la nova consellera, Meritxell Serret.

La coordinació d’Unió de Pagesos demana per a la nova etapa ajudes més consistents als joves que s’incorporen. Una altra demanda que el sindicat fa a la nova conselleria és que aprofundeixi en el suport al cooperativisme i la implantació de polítiques que ajudin que els pagesos tinguin més control sobre les seves produccions. Unió de Pagesos s’emmiralla en la situació de la pagesia en països del nord d’Europa i espera que a Catalunya s’apliquin polítiques que millorin el tracte vers el sector.

 

Notícies relacionades:
– Unió de Pagesos celebra la creació d’un cos especialitzat d’agents per combatre el senglar però demana “celeritat”
El Departament d’Agricultura vol crear un cos especial d’agents rurals per controlar la població de porcs senglars
Un grup de senglars destrossa el camp de futbol de Santa Pau, el segon atac en només una setmana

Deixa un comentari