El director de l’aeroport de Girona creu que la infraestructura tornarà al creixement durant 2016

L’Aeroport de Girona va tancar el 2015 amb 1.775.318 passatgers. Aquesta és la xifra més baixa des de l’arribada de Ryanair i és el primer any que es baixa dels 2 milions de passatgers. Amb aquestes dades sobre la taula, el director de l’aeroport ha explicar les perspectives de futur i els principals reptes que haurà d’afrontar la infraestructura aquest 2016 per millorar resultats. Aposta per la diversificació i per ser un complement de l’aeroport del Prat. També reclama una taula conjunta amb el sector polític i econòmic gironí per potenciar les instal·lacions.


Lluís Sala es va mostrar convençut que l’aeroport tornarà al creixement, avançant en l’estratègia de ser complementari al de Barcelona oferint a les companyies aèries i als viatgers un producte diferenciat més senzill i més barat. Apunta que aquesta dualitat entre un gran aeroport i un de secundari ja s’està vivint en les grans destinacions europees, i que Girona aquí té camí per córrer una vegada Vueling, Ryanair, Easyjet i Norwegian vagin abandonant la guerra que mantenen al Prat.

També aposta per la diversificació de companyies, i assegura que aquest 2016 ja es veuran els primers resultats amb noves aerolínies que aterraran a Girona, com les ja anunciades JetTwo i Scandjet. Tot i això, manté que Ryanair és qui pot oferir més rutes, i assegura que tot i el descens de vols les relacions són bones. Respecte a la renovació de l’acord entre Ryanair i les institucions, creu que s’ha de lligar a la temporalitat.

Per potenciar l’aeroport, Sala insta el sector econòmic gironí i les institucions a crear una taula per potenciar conjuntament l’aeroport. El director també creu que la infraestructura està a punt i que no calen grans inversions, per això defensa que ara és el moment de centrar-se en el model de gestió perquè les instal·lacions de Vilobí tornin a créixer.

 

Notícies relacionades:
– L’aeroport de Girona espera una nova flota d’avions de Ryanair per remuntar els vols
– La Cambra de Comerç defensa la rendibilitat de l’aeroport de Girona perquè ha augmentat l’ocupació als avions tot i la baixada de passatgers