Gemma Humet, Paula Arbós i Carol Rovira porten l’espectacle ‘Cançons d’amors i de guerres’ aquest divendres al Teatre Principal

Divendres a les 9 del vespre es representarà al Teatre Principal d’Olot l’espectacle ‘Cançons d’amors i de guerres’, un projecte on la música en directe i el teatre s’han unit per fer un exercici de memòria històrica, sobre les dones al camp de Ravensbrück, les anomenades 13 roses i la guerra civil espanyola. L’espectacle està inclòs en l’itinerari ‘De la República a la Transició’ de l’agenda Olot Cultura i compta amb l’actriu i cantant garrotxina Paula Arbós.

Històries reals de lluita i resistència, presons i tortures, fam i pobresa, pèrdua i dolor. Aquest és el cru relat de ‘Cançons d’amors i de guerres’, un relat que es presenta amb rostre de dona, per recordar aquelles 13 roses que es van marcir durant la Guerra Civil Espanyola, o la figura de Neus Català i totes les dones que van patir al camp de Ravensbrück. Gemma Humet posa veu a un recull de cançons entre les quals es troben peces com les ‘Nanas de la cebolla’ de Miguel Hernández. La interpretació dels textos corre a càrrec de dues actrius joves però expertes en transferir emocions: Carol Rovira i la garrotxina Paula Arbós, que torna a l’escenari de la terra que l’ha vist néixer i créixer com a actriu. ‘Cançons d’amors i de guerres és el projecte de final de carrera de Gemma Humet a l’ESMUC, per al que ha recuperat el treball que fa sis anys va realitzar el seu pare, Agustí Humet, qui dirigeix l’espectacle. Gemma Humet se sent immensament feliç per donar finalitzada la seva carrera a l’ESMUC d’aquesta manera, amb el seu pare al capdavant. Per a Agustí Humet, és un encert haver recuperat aquest recorregut per la memòria històrica, de la mà de la seva filla, de qui diu que ha dotat de major cruesa el relat, a partir dels arranjaments musicals que ha introduït. Humet també posa en alt valor l’aportació i aplicació que Paula Arbós i la resta de l’equip han posat en el projecte. El director demana que el públic es deixi emportar per les emocions en aquest passat massa recent que ha existit i no es pot amagar. Perquè la memòria no és venjança; és justícia.

 

Notícies relacionades:
– La programació cultural d’Olot proposa itineraris temàtics durant el primer semestre del 2016
– L’actriu olotina Paula Arbós protagonitza ‘Ara’ al Teatre Principal d’Olot amb doble sessió