L’Ajuntament d’Olot explica els motius de la reforma de la plaça Major

La instal·lació de quatre nous màstils multifuncionals a la plaça Major d’Olot ha causat polèmica, especialment per l’estètica dels elements. L’Ajuntament d’Olot, de tota manera, sempre ha defensat els dos motius que els porten a emprendre aquesta acció: seguretat i funcionalitat.

L’Ajuntament d’Olot va presentar el novembre passat la remodelació de la plaça Major. El projecte consta de tres fases, però de moment, per qüestions pressupostàries només s’aplicarà la primera: la instal·lació de quatre màstils multifuncionals.

Aquesta iniciativa ve donada per la demanda de veïns de la plaça, que reclamen per la possible inseguretat de la instal·lació de cablejat actual. Després de l’estudi de serveis tècnics, apareix l’inconvenient que no existeixen uns elements que aconsegueixin il·luminar la plaça adequadament i complir els requisits de seguretat necessaris.

S’espera que els màstils estiguin a punt per les Festes del Tura d’aquest any. Les dues fases que resten al projecte, que suposaran un canvi del paviment de la plaça i l’eliminació de l’enjardinat, s’aplicaran quan hi hagi disponibilitat pressupostària.

 

Notícies relacionades:
– La Plaça Major d’Olot canviarà la seva fisonomia amb quatre nous suports lumínics i l’eliminació de l’arbrat i els parterres