L’Ajuntament d’Olot vol que als pressupostos participatius IDEALA hi presentin projectes més joves majors de 16 anys

L’Ajuntament d’Olot torna a posar en marxa el projecte IDEALA. Per segon any, el consistori olotí destina 10.000 euros del pressupost de joventut a projectes proposats, decidits i liderats per joves de la ciutat. En vista de l’èxit que la iniciativa va tenir l’any passat, el consistori no ha fet cap canvi en el pressupost participatiu i només espera poder augmentar les propostes de joves majors de 16 anys.

Un festival de Urban Culture organitzat per joves aficionats al Hip Hop, un torneig de futbol contra el racisme o el projecte Menja’t el món de sopars setmanals amb menjar típic de diferents països són alguns dels projectes que els joves olotins van decidir tirar endavant amb els 10.000 euro del pressupost participatiu que l’Ajuntament d’Olot va posar a la seva disposició l’any passat. Enguany el consistori olotí torna a posar en marxa la iniciativa i espera repetir l’èxit de la passada edició, amb un afegit, augmentar els projectes proposats per joves majors de 16 anys.

Tots els projectes han de ser amb un rerefons educatiu i no poden superar els 1.500 euros de pressupost. Tots ells han de ser pensats i liderats per joves, que són els mateixos que, en cas que resultin escollits els hauran d’organitzar. Entre totes les propostes, que es poden presentar fins el 12 de febrer, l’assemblea de decisió debatrà i votarà els que es duen a terme. L’assemblea es farà el 19 de febrer a les 7 de la tarda i està oberta a tots els joves entre 12 i 29 anys. Aquest matí, l’ajuntament d’Olot ha presentat el vídeo promocional dels pressupostos participatius que ha estat realitzat per dos joves olotins que han buscat la implicació dels ciutadans d’entre 12 i 29 anys. El vídeo es penjarà a internet avui mateix i s’espera que es faci viral entre els joves de la comarca per animar-los d’aquesta manera, a participar en els pressupostos.

 

Notícies relacionades:
– Dos joves recuperen el festival Urban Culture d’Olot gràcies al pressupost participatiu de l’Institut Municipal d’Educació i Joventut
– Els joves trien projectes interculturals i d’oci responsable en el primer Pressupost Participatiu celebrat a Olot
L’Ajuntament d’Olot destina 10.000 euros a iniciatives que seran decidides pels joves de la ciutat en una assemblea el proper 27 de març

x