Olot crea dos nous programes ocupacionals per a joves d’entre 16 i 29 anys

A la Garrotxa hi ha 380 joves inscrits com a demandants de feina. Ara, l’Ajuntament d’Olot ofereix, per primera vegada, dos programes ocupacionals que beneficiaran 40 joves d’entre 16 i 29 anys. El programa començarà aquest mes, i la sessió informativa es farà divendres vinent a l’Espai Ideal d’Olot.

L’Ajuntament d’Olot ofereix per primera vegada dos programes ocupacionals dirigits a joves d’entre 16 i 29 anys. El primer es diu Joves per l’Ocupació. Està destinat a 20 joves d’entre 16 i 24 anys que siguin demandants de feina al Servei d’Ocupació de Catalunya. Per a completar el programa, se’ls demana que tinguin l’ESO. Si no el tenen, també es poden inscriure. L’Escola d’Adults els ajudarà en la seva formació perquè es treguin el títol. Un cop tots els joves comptin amb aquests estudis, se’ls oferirà una formació professionalitzadora. 10 es formaran com a operaris carnis i 10 més com a ajudants de fusteria. Els beneficiaris del programa rebran una beca de 150 euros al mes, sempre que demostrin una continuïtat. Després, tindran la possibilitat de treballar sota contracte en una empresa de la comarca durant sis mesos. A l’empresa se li subvencionarà la seguretat social i la part del sou del jove corresponent al salari mínim interprofessional.

El segon programa es diu ‘Fem ocupació per a joves’. Està destinat a 20 joves més d’entre 18 i 29 anys que tinguin l’ESO, el Batxillerat o un cicle formatiu de grau mig. Se’ls oferirà formació i posterior treball en una empresa que necessiti de personal. L’empresa oferirà al jove una formació de 150 hores a les seves instal·lacions. Posteriorment, se li farà un contracte de sis mesos amb les mateixes condicions del primer programa i també amb possibilitat de continuar a l’empresa. La sessió per informar d’aquests programes se celebrarà divendres 22 de gener a les 10 del matí a l’Espai Jove Ideal.

 

Notícies relacionades:
– L’Institut de Promoció d’Olot presenta projectes ocupacionals que beneficiaran més d’un centenar de persones el 2016

x