Les entitats garrotxines que treballen amb menors es preparen per aplicar els canvis de la nova llei de protecció a la infància

Entre les noves normes i lleis que entren en vigor aquest 2016 hi ha els canvis en la llei de protecció a la infància. Aquestes modificacions dicten que qualsevol persona que treballi amb menors, estigui lliure de qualsevol condemna per abusos a persones de menys de 18 anys.

Les entitats municipals d’Olot que treballen amb menors estan preparades per les noves exigències pels canvis a la llei de la protecció a la infància. Una de les principals novetats és l’obligatorietat d’acreditar que els contractats qui treballin amb menors, no tinguin antecedents penals per abusos a menors. Malgrat tot, les administracions responsables  encara no han activat el registre on presentar els documents que ho. Això fa que les entitats no abaixin la guàrdia, però que tampoc puguin fer passos clars endavant.

Per ara, està tot paralitzat, fins que el Ministeri de Justícia no tingui a punt el registre on caldrà presentar els papers o hi hagi una fórmula alternativa per acreditar aquestes condicions de les persones contractades. De tota manera, l’Institut Municipal d’Educació deixa clar que seguirà al peu de la lletra aquesta nova llei.

Deixa un comentari