4.000 persones acudeixen a la 35a Fira del Fesol de Santa Pau, la primera de la DOP

La Fira del Fesol de Santa Pau és un esdeveniment clàssic de mitjans de gener, a la Garrotxa, ja que es fa quan s’apropa el final de la collita d’aquest llegum. En el marc de la fira s’entrega el fesol d’or: enguany, excepcionalment se n’han donat dos, a Elvira Curós i Ramon Martí, una parella molt activa en la vida social i cultural del municipi.

Precedint l’entrega del guardó, hi ha hagut la tradicional fesolada. Centenars de persones s’han reunit a la plaça Major de Santa Pau per gaudir de diversos plats fets d’un ingredient comú: el fesol, un dels productes més genuïns de la Garrotxa. Es tracta de l’acte estrella d’una fira que, enguany, ha reunit unes quatre mil persones en aquest petit poble. També s’hi ha estrenat Meritxell Serret com a consellera d’Agricultura, tot gaudint de la varietat gastronòmica present.A més, s’ha confirmat que la collita d’enguany s’aproxima a les 25 tones. Serà, no obstant la quantitat, una xifra insuficient per abastir la demanda fins la collita de l’any que ve.

FESOL 2016 2
Notícies relacionades:
– Els productors dels Fesols de Santa Pau estimen que la collita d’enguany serà d’entre 25 i 30 tones
– La Fira Orígens concedeix un accèssit del Premi a Millor Producte als fesols de Santa Pau
– Els Fesols de Santa Pau reben en un acte simbòlic la Denominació d’Origen Protegida
– La Fira del Fesol de Santa Pau celebra la seva 25a edició i atreu 8.000 visitants

Deixa un comentari