La nova consellera d’Agricultura, Meritxell Serret, anuncia noves actuacions per controlar el senglar a partir del proper semestre

Un dels grans reptes de la nova consellera d’Agricultura és la de solucionar els problemes derivats de la sobrepoblació de senglars. Santa Pau és un dels municipis més castigats, i l’altre dia el coordinador comarcal d’Unió de Pagesos, Lluís Sunyer, tornava a demanar solucions en aquest sentit. L’anterior conseller, Jordi Ciuraneta, havia anunciat la intenció de crear grups d’agents rurals especialitzats. La nova consellera ha anunciat actuacions concretes a partir del proper semestre.

/a>

La nova consellera d’Agricultura de la Generalitat, Meritxell Serret, va aprofitar la primera visita institucional a la Garrotxa per donar resposta a una problemàtica creixent: les destrosses que la fauna salvatge ocasiona a les collites i, concretament, la població de porcs senglars, descontrolada a la comarca. La consellera va assegurar que el departament treballa en diferents programes específics per posar-hi solució, uns programes que es traduiran en actuacions concretes a partir del proper semestre. Serret posa la conselleria en plena disposició i intentarà utilitzar els màxims recursos perquè no es perdin més collites i perquè els estralls que puguin fer els senglars siguin els mínims.

 

Notícies relacionades:
– Unió de Pagesos demana a la nova consellera d’Agricultura més control sobre la fauna salvatge i ajudes als joves agricultors
– El Departament d’Agricultura vol crear un cos especial d’agents rurals per controlar la població de porcs senglars
– Un grup de senglars destrossa el camp de futbol de Santa Pau, el segon atac en només una setmana