El 2015 van augmentar un 61% el nombre de permisos sol·licitats per la construcció d’habitatges

La contractació d’obra nova ha augmentat per primera vegada aquest 2015, des que va començar la crisi, i els 741 permisos que es van demanar suposen un 61% més que al 2014, quan es va tocar fons. El col·legi d’aparelladors ha fet balanç de l’any passat, on destaca també un augment de l’auto-promoció, especialment per obres d’alt standing a la Costa Brava.


El sector de la construcció sembla que ja ha tocat fons aquest passat 2015, i després d’uns anys en què l’activitat més destacada era la rehabilitació, el nombre d’habitatges pels que s’ha demanat els permisos per poder començar a edificar, ha augmentat fins al 61% respecte al 2014. Tot i que les contractacions no sempre s’arriben a traduir en obres, des del col·legi d’aparelladors preveuen que la majoria s’acabi construint.

Durant el 2015 a la demarcació de Girona es van acabar 666 habitatges, prop d’un 2% menys que al 2014, però que en canvi el total de les superfícies construïdes van ser un 1% superior, corresponents a cases unifamiliars de la costa Brava i al Gironès, la majoria d’alt standing. De moment però, la rehabilitació continua essent el punter del sector, i aquest 2015 es va fer reformes en 658 habitatges, un 48% és que al 2014, i per a una superfície un 32% superior.

x