El Garrotxinàrius torna dissabte a Olot amb dos tallers simultanis sobre ball folk català i danses balcàniques

El Garrotxinàrius, l’activitat que acosta el ball folk a tots aquells ciutadans que ho vulguin, torna aquest proper dissabte amb el doble d’emoció que en passades edicions, i és que enguany hi haurà dos tallers que s’oferiran simultanis en dues sessions al llarg de la tarda; d’una banda, balls tradicionals de Catalunya, a càrrec de l’associació Clavellinera i el grup garrotxí La Criatura Verda, i de l’altra, danses dels Balcans a càrrec del grup Kúmbal, de Galícia.


L’entitat Ofolk i l’Institut de Cultura de la Ciutat d’Olot tornen a unir-se amb el suport del festival Tradicionàrius per acostar el ball folk a la ciutadania. Aquest any, l’indret escollit són els Balcans i la seva dansa, interpretada per un grup que no és balcànic, sinó gallec. Es tracta de Kúmbal. Concretament, oferiran un taller de danses pròpies de Romania i Bulgària. En faran una sessió a les 4 de la tarda i una altra a 1/4 de 7. A les mateixes hores, que els tallers de Kúmbal, l’associació la Clavellinera i el grup garrotxí La Criatura Verda oferiran dos tallers més, amb diferents nivells de dificultat, sobre les jotes del Priorat, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Els tallers s’impartiran de manera simultània a la sala El Torín d’Olot i a la sala d’assaig del Teatre Principal. A 2/4 de 9 del vespre tindrà lloc el sopar Garrotxinàrius, per al qual es necessita reserva prèvia. A les 10 de la nit serà el torn del Ball i concert a càrrec de La Criatura Verda, la Clavellinera i Kúmbal per tal que balladors i oients en gaudeixin intensament.

 

Notícies relacionades:
– El festival de folk Garrotxinàrius entusiasma en la seva segona edició
– Unes 150 persones protagonitzen a Olot la primera edició del Garrotxinàrius