Olot posa en marxa el Consell dels Infants amb els nens i nenes de 5è i 6è de primària de la ciutat

Des d’aquest mes de gener, Olot ja té un Consell dels Infants. Tots els alumnes de 5è i 6è de primària de les escoles de la ciutat debaten a la classe quines accions volen demanar al consistori olotí que dugui a terme en l’àmbit del medi ambient. Un cop consensuades les demandes, representants de cada centre les exposaran en un plè a l’Ajuntament d’Olot.

A Olot neix el Consell dels Infants, un òrgan de participació, consulta i assessorament de l’Ajuntament d’Olot que s’ha posat en marxa aquest més de gener. Impulsat per l’Institut Municipal d’Educació i Joventut de la ciutat, aquest busca donar a conèixer la voluntat dels infants i la seva participació en temes de ciutat.

Des de fa unes setmanes, els alumnes de 5è i 6è dels centres educatius d’Olot ja hi treballen per grups classe per tal de consensuar les demandes que volen fer en matèria de Medi Ambient. Aquesta és l’àrea, que ells mateixos van escollir per treballar, segons ha explicat Montse Riera, tècnica Institut Municipal d’Educació d’Olot.

Un cop escollida l’àrea principal, els alumnes van proposar fins a 380 propostes, ara treballen per consensuar quines són les que consideren més importants per la ciutat. Al mes de Març, un cop els escolars hagin consensuat els temes més destacats, dos representants de cada classe els exposaran en un ple a l’Ajuntament d’Olot.

Aquest és un òrgan que neix amb la intenció de tenir continuïtat. Així doncs, d’ara endavant, sempre que el consistori olotí ho cregui oportú, podrà recórrer al Consell  dels Infants per demanar la seva opinió i assessorament per la millora de la ciutat.

x