Detenen dos homes per 11 robatoris amb força a Olot

Agents dels Mossos d’Esquadra, conjuntament amb la Policia Local d’Olot, han detingut dos homes, de 21 anys i veïns d’Olot i de Barcelona, als quals se’ls imputen vuit robatoris des del segon semestre del 2015, en locals comercials però també en domicilis de carrers adjacents al centre de la ciutat. Es dóna el cas que un dels homes ja va ser detingut el passat 25 de novembre per tres robatoris més.

La primera detenció es va produir la nit del 25 de novembre. Primerament, es van advertir sorolls sospitosos en un negoci de l’Avinguda Santa Coloma d’Olot. Més tard també es van sentir sorolls al número 3 del carrer Carrilet. Van ser els veïns els que van alertar la policia després d’escoltar els sorolls. La policia va iniciar un dispositiu que va acabar amb la detenció d’un jove de 21 anys al qual se li van imputar tres robatoris amb força. El jove va passar a disposició judicial i després va quedar en llibertat, però la policia va continuar fent un seguiment de l’individu.

El 9 de gener, la Policia Municipal va ser alertada per una altra veïna d’Olot que va adonar-se que dos individus es trobaven en un pis de la ciutat. La policia va enxampar infraganti els dos homes, que es trobaven dormint a l’immoble. Es tractava del primer jove detingut el 25 de novembre per la policia i un altre jove també de 21 anys. En ser sorpresos pels agents, els dos homes van resistir-se activament als agents. “Em consta que un dels agents va haver de ser atès a urgències per les ferides provocades”, ha assegurat el cap de l’ABP dels Mossos d’Esquadra de la Garrotxa, Blai Ortiz, que ha informat de la detenció.

Els dos sospitosos van ser retinguts a la comissaria dels Mossos. Mentrestant, els agents van seguir amb la investigació oberta per tal d’esbrinar l’autoria de diversos robatoris contra el patrimoni que s’havien produït a Olot des de l’estiu passat. Els Mossos van trobar indicis i vestigis que relacionen els dos individus amb fins a vuit robatoris amb força a la ciutat en els últims mesos. Cinc dels robatoris es van produir en establiments d’Olot: un basar xinès, una perruqueria, un centre de teràpies de salut, un establiment del carrer Proa i una botiga de Motos. En aquests robatoris el lladre va sostreure tres ordinadors, productes de perruqueria, objectes personals i diners en efectiu. El botí s’ha valorat en més de 8.600 euros.

Al jove que ja va ser detingut el passat 25 de novembre se l’imputen tres robatoris més, produïts entre el 5 i el 9 de novembre, en una empresa d’Olot i a dos domicilis cèntrics. A aquests se li han de sumar els tres robatoris que se li van imputar en la primera detenció. En total, sis robatoris produïts a Olot en els últims mesos.

La majoria de robatoris van tenir lloc en carrers adjacents al centre de la ciutat, com el sectors del carrer Fontanella, Esgleiers o Clivillers. Per tot això, els mossos van tornar a detenir el  passat dimecres, 13 de gener, els dos joves, veïns d’Olot i Barcelona, com a presumptes autors dels vuit robatoris. Per a aquestes detencions, la col·laboració ciutadana ha resultat fonamental. Els Mossos animen la ciutadania a seguir denunciant pràctiques estranyes que es produeixin a les proximitats d’on es troben.

Després de les detencions del passat dimecres, als dos homes se’ls ha considerat presumptes autors de vuit delictes contra el patrimoni, a més d’un delicte d’usurpació i desobediència als agents de l’autoritat. Els dos detinguts, tots dos amb antecedents, van passar dijous a disposició del jutjat d’instrucció en funcions en guàrdia d’Olot, que va decretar el seu ingrés a presó. La investigació no està tancada i no es descarten altres detencions.

Deixa un comentari