Els professors i monitors que treballen amb menors tenen dificultats per aconseguir el certificat d’antecedents penals

El Departament d’Ensenyament ha prorrogat el termini de presentació de la certificació per a les persones que s’inscriguin a la borsa de treball de personal docent. Ara, el certificat d’antecedents penals es podrà presentar fins el 23 de març. La mesura s’ha pres davant les dificultats que estan tenint els professionals que treballen amb menors per poder-lo expedir.

La Júlia Invernon i la Laura Rovira són dues professores de l’escola Vedruna. Per poder treballar al centre és necessari que presentin presentar el certificat d’antecedents penals. Des de la modificació de la llei de protecció al menor, l’estiu passat, aquest document és un requisit indispensable per treballar amb infants i joves. L’única oficina de tot Catalunya que expedeix el document està ubicada al carrer Garcilaso, 123 de Barcelona, que en les darreres setmanes s’ha col·lapsat.

Tot i així la Laura encara no sap si el podrà obtenir perquè aquesta opció també sembla que està col·lapsada. A més, la mesura també afecta més de cent mil professionals de l’esport que treballen amb menors.

Davant les dificultats d’aconseguir el document, el departament d’Ensenyament ha anunciat aquest dimarts a la tarda que prorroga la presentació de la certificació per a les persones que s’inscriguin a la borsa de treball de personal docent fins al 23 de març i no el 8 febrer, com estava previst inicialment. El Ministeri de Justícia, per la seva banda, ha recordat el certificat d’antecedents penals, com qualsevol certificat oficial, es pot demanar a qualsevol registre de qualsevol administració, sigui estatal, autonòmica, provincial o local, encara que el tramita i l’expedeix el propi ministeri. En aquests altres registres, el certificat no es facilitarà al moment, com sí passa al ministeri, però l’administració corresponent el demanarà a Justícia.

 

Notícies relacionades:
– Les entitats garrotxines que treballen amb menors es preparen per aplicar els canvis de la nova llei de protecció a la infància