L’Ajuntament d’Olot convocarà una junta local de seguretat després dels tres atropellaments mortals ocorreguts en menys de dos mesos

Tres homes han mort en menys de dos mesos víctimes d’atropellaments a Olot. L’Ajuntament sent frustració per aquests accidents mortals que s’han produït tot i les mesures que s’han anat incorporant a les vies urbanes en els últims mesos. El consistori és conscient que la responsabilitat perquè això no continuï passant és cosa de tots, però vol estudiar causes i possibles accions a implementar. El primer que farà és convocar una junta local de seguretat.

El passat 10 de novembre, un home va ser atropellat per un vehicle mentre travessava per aquest pas de vianants a la rotonda anomenada de Tresserras, a la carretera de la Canya. L’home va ser traslladat en helicòpter fins a l’hospital Josep Trueta de Girona, però va morir dues setmanes després, el 25 de novembre, a causa de les ferides provocades. El passat 10 de gener, un altre home de 70 anys era atropellat en aquest punt de l’avinguda de Santa Coloma. La víctima també va ser traslladada al Trueta, on va morir dos dies després. L’última víctima mortal es va produir la nit de dilluns, quan un home de 47 anys va creuar el carrer Bisbe Lorenzana corrents, fora del pas de vianants i sense reparar en la possibilitat que hi circulés algun cotxe. Un turisme que hi passava no va poder fer res per evitar el xoc. Davant d’aquesta situació, l’Ajuntament d’Olot ha decidit convocar una junta local de seguretat.

Són moltes i diverses les accions que l’Ajuntament ha aplicat en els últims mesos per evitar accidents a la via urbana. Entre elles, es troba l’habilitació d’illetes a la carretera de la Canya, la supressió del carril del mig a la carretera de les Tries, la col·locació de diversos alentidors a la ciutat, l’augment d’instruments per marcar la velocitat dels vehicles, la substitució de l’enllumenat a les principals vies de trànsit de les ciutat, com la Carretera de la Canya o l’avinguda Sant Jordi, la continuació del pla de pintats horitzontals als passos de vianants o la supressió d’aparcaments que dificultaven la visibilitat en algunes cruïlles. El consistori estudiarà si es poden aplicar noves accions. Tot i així, fa una crida a la responsabilitat i la prudència de conductors, ciclistes i vianants.

Dues de les víctimes mortals dels últims dos mesos no van fer ús del pas de vianants a l’hora de creuar la via. Sí ho va fer l’home que va ser atropellat a la rotonda de la carretera de la Canya el passat 10 de novembre. El conductor va donar negatiu al control d’alcoholèmia, i s’apunta com a possible causa l’enlluernament per causa del sol. Sembla que també va ser el sol el que va dificultar la visió del conductor en l’accident del passat 10 de gener.

 

Notícies relacionades:
– Un home de 47 anys mor atropellat per un vehicle a Olot després de discutir-se amb la seva parella
– Mor l’home de 70 anys que diumenge va ser atropellat a l’Avinguda Santa Coloma d’Olot
– Mor l’home que va ser atropellat fa dues setmanes a la rotonda de la carretera de la Canya