El Garrotxinàrius contagia Olot de dansa i música d’arrel tradicional tota la tarda de dissabte

Durant aquest dissabte al vespre s’ha celebrat la tercera edició del Garrotxinàrius a Olot. Es tracta d’un mini festival, una branca del Tradicionàrius, que serveix per fomentar i estendre pel territori la dansa d’arrel tradicional.

Ja fa tres anys que l’entitat olotina Ofolk organitza el Garrotxinàrius com una branca del Festival de Música i Dansa d’Arrel Tradicional, Tradicionàrius. Enguany les dues sessions dels tallers de dansa d’aquest mini festival olotí s’han desdoblat. Aquesta millora de l’oferta de cursos, que enguany s’han centrat en les jotes catalanes i diverses danses balcàniques, ha permès al mateix festival obrir-se a altres públics, especialment a debutants en el món de la dansa d’arrel tradicional. Els tallers de jotes s’han fet a la sala El Torín, de la mà dels músics garrotxins La Criatura Verda i l’associació La Clavellinera i el grup gallec Kumbal ha ensenyat danses balcàniques en els mateixos horaris però al Teatre Principal.

Al vespre, els participants als tallers han fet un sopar de germanor. Finalment, la Sala El Torín d’Olot ha acollit el fi de festa, un concert-ball on s’hi han pogut afegir altres espectadors i també els dansaires que han participat als tallers, on han pogut aplicar els coneixements adquirits durant la tarda.

 

Notícies relacionades:
– El Garrotxinàrius torna dissabte a Olot amb dos tallers simultanis sobre ball folk català i danses balcàniques
– El festival de folk Garrotxinàrius entusiasma en la seva segona edició

x