El Consell Comarcal de la Garrotxa aprova la gestió dels residus conjunta amb el Pla de l’Estany amb l’abstenció d’ERC i la CUP

L’últim ple del Consell Comarcal de la Garrotxa ha aprovat el conveni que permet que la comarca, juntament amb el Pla de l’Estany, formin una unitat territorial per a la gestió de residus amb una massa crítica tant en nombre d’habitants com en quantitat de residus, suficient com per no dependre d’altres territoris a l’hora de fer-ne la gestió. Mentre que al consell del Pla de l’Estany va ser aprovat per unanimitat, al consell de la Garrotxa, la votació va comptar amb l’abstenció d’Esquerra i la CUP, que, si bé no estan en contra del conveni, van voler fer notar algunes reivindicacions amb el seu vot.

El ple del Consell Comarcal de la Garrotxa ha aprovat l’acord subscrit amb el Consell Comarcal del Pla de l’Estany per a un millor aprofitament de les infraestructures de tractament de residus implantades al seus territoris. El document signat pels dos consells estableix les bases per a una futura gestió conjunta de l’abocador comarcal del Clot de les Mules de Beuda; l’abocador comarcal de Puigpalter de Banyoles; la planta de compostatge d’Olot i les futures infraestructuras de gestió conjunta de tractament de residus.

El punt, que va ser presentat en l’apartat de convalidacions, va comptar amb el suport del PSC, ja que, segons va explicar el grup, el conveni possibilitarà que la taxa pel servei de recollida d’escombraries no es vegi incrementada. El PSC també considera que l’acord facilitarà que el projecte de construcció de la planta de triatge prevista a Sant Jaume de Llierca esdevingui una realitat. No ho pensa així Esquerra Republicana de Catalunya, i al contrari, creu que el conveni, que no fa referència a la planta de triatge, deixa el futur de la planta prou obert com perquè es pugui ubicar en un altre lloc arribat el cas. A la CUP també li agrada el conveni amb el consell Comarcal, en tant que es tracta d’una col·laboració entre organismes per esdevenir més eficients. Tot i així, ha preferit abstenir-se per reivindicar un nou model per a la gestió de residus.

La votació ha resultat diferent respecte del Consell Comarcal del Pla de l’Estany, on el conveni va ser aprovat per unanimitat. Per al president del Consell Comarcal de la Garrotxa, l’important és que cap grup no ha votat en contra i els acords es poden tirar endavant.

 

Notícies relacionades:
– Els consells comarcals de la Garrotxa i el Pla de l’Estany estableixen un acord per la gestió conjunta dels residus