La novena Fira del Farro escollirà padrins en reconeixement a la seva tasca per Bianya

La Vall de Bianya celebrarà el proper 6 i 7 de febrer la novena Fira del Farro, que divulga la farina de blat de moro. Un cop més, arriba amb diverses novetats; el que no varia és l’artista del cartell, Quim Domene, que aquest cop insinua una possible visita dels The Beatles per la Fira.

Arriba una nova edició de la Fira del Farro de la Vall de Bianya, que es centra en un producte plenament recuperat del municipi: la farina de blat de moro. El diumenge dia 7 de febrer participaran a la Fira una seixantena de parades, i els més petits podran gaudir dels nous gegantons de la Canya. A més, hi haurà una mostra especial dedicada a les mítiques Harley Davidson. El dissabte dia 6 Josep Murlà repassarà l’evolució de Bianya fins a l’actualitat, i la jornada finalitzarà amb un sopar-tastet. Però la novetat més destacada és la creació d’un títol honorífic de padrí i padrina de la Fira del Farro, en reconeixement a la tasca que fan diverses persones per Bianya.

Com sempre, per atraure visitants, s’ha encarregat el cartell a l’artista Quim Domene. Aquest cop l’obra recorda la portada del disc Abbey Road dels Beatles, que carreguen una espiga de blat de moro a les espatlles. Però el cartell conté una història amagada: els Beatles van ser a Cadaqués per discutir amb Richard Hamilton la portada del White Album, el Disc Blanc, i allà van ser convidats per l’artista Joan Pons a la seva casa de la Roca de Vilallonga de Ter; aquest fet fa pensar en un possible pas dels músics de Liverpool per Bianya, perquè era la via d’accés més ràpida des de Cadaqués, i això va inspirar Domene. Amb l’expectativa de saber si els Beatles s’haguessin aturat o no al municipi, la Fira del Farro de la Vall de Bianya viurà la seva novena edició, desenvolupant la majoria de les seves activitats a Hostalnou de Bianya.

 

Notícies relacionades:
– Unes 4.000 persones visiten la Vall de Bianya en motiu de la vuitena edició de la Fira del Farro

Deixa un comentari