Rècord de circulació de vehicles en direcció Olot als túnels de Bracons durant el 2015

Pel que fa al turisme que rep la comarca, un dels indicadors econòmics són els vehicles que circulen pel túnels de Bracons. En aquest sentit, durant el 2015, aquesta via va registrar un rècord de circulació en direcció a Olot. Coincideix, a més, que els dies amb més transit a la ciutat s’hi celebraven esdeveniments destacats.

Durant el 2015 els túnels de Bracons han registrat un rècord de circulació. En cadascun dels mesos de l’any passat va haver-hi més transit de vehicles en direcció a la capital de la Garrotxa respecte l’any anterior, el 2014. Però sobretot, l’augment més notable es va produir en els darrers tres mesos, Octubre, Novembre i Desembre, que en tots els casos es va superar els 109.000 vehicles mensuals, arribant als 121.000 a l’Octubre. Això suposa un augment d’entre un 7 i un 11 % respecte els mateixos mesos del 2014.

Si es té en compte els dies amb més transit coincideixen amb esdeveniments destacats a la ciutat. El cap de setmana llarg del 12 d’octubre, en plena tardor, i el dia del Festival Lluèrnia, el 7 de novembre, es van registrar més de 5.300 vehicles diaris en direcció a Olot. O el 17 d’octubre, coincidint amb la  Fira de Sant Lluc, per la C-37 en direcció a la ciutat n’hi van circular més de 4.800. Per a l’Ajuntament d’Olot, aquesta coincidència confirma que la via és una porta d’entrada pels visitants d’aquests esdeveniments. Tot i així, al túnel de Bracons encara té una taca negra: les variants. A pesar de que les variants encara no estan fetes, el consistori olotí valora molt positivament aquest augment de circulació pel túnel de Bracons.

 

 Notícies relacionades:
– Els túnels de Bracons assoleixen el rècord de circulació des de la seva posada en marxa amb 242.782 vehicles a l’octubre

x