El projecte de micromecenatge pel catamarà que construeix Pepe Soto a Castellfollit ja supera els 11.000 euros recollits

La història de Pepe Soto, el veí de Castellfollit de la Roca que construeix un catamarà al pati d’una casa del poble, ha entrat a totes les llars de Catalunya. Ho demostra el seu projecte de micromecenatge, que ja suma més d’11.000 euros donats en només una setmana. Amb aquests diners, Pepe Soto podrà fer el seu somni realitat: viatjar al Carib amb el seu catamarà tot i el càncer que pateix.


Avui és un dia com un altre per a Pepe Soto, que arriba a la seva casa de Castellfollit de la Roca amb la intenció de treballar en el projecte de la seva vida: construir un catamarà que el permeti navegar fins al Carib, i ho fa sense sortir del pati de casa. Però el somni d’en Pepe va a contrarellotge, perquè per quart cop pateix un limfoma de Hodgkin, un càncer del sistema limfàtic.

Quan la seva història es va donar a conèixer al programa ‘El Foraster‘ de Televisió de Catalunya, es va iniciar una campanya de micromecenatge per recollir 1.500 euros per comprar les veles. La iniciativa ha estat un èxit, i ja porta més d’11.000 euros. Queda un mes per tancar el projecte, que segueix obert a noves donacions perquè encara necessita fons per transportar el vaixell a la costa, tramitar la documentació i comprar els elements de seguretat de l’embarcació. Però amb els diners recollits podrà acabar el catamarà en dos mesos, i iniciar el somni de la seva vida: fer una travessia fins a San Blas, al Carib, al proper hivern. Quan torni, donarà el vaixell a Castellfollit.

Malgrat el fort impuls que ha rebut Pepe Soto, encara queden nusos per collar en aquest projecte. Però està clar que el seu objectiu vital és a punt de complir-se, i és una font d’inspiració per a tota la societat perquè tothom lluiti pels seus somnis.

 

x