L’Observatori del Paisatge ha identificat i publicat els 135 paisatges de Catalunya en cinc formats de consulta

Com veuen, a la Garrotxa hi ha diferents prioritats a l’hora d’aplicar mesures de protecció de nuclis davant d’incendis forestals. Això és per la diferent vegetació que s’inclou en el territori de la Garrotxa a causa dels diferents paisatges que s’integren. Ara, l’Observatori del Paisatge de Catalunya, ubicat a l’Hospici d’Olot, ha identificat per primera vegada els 135 paisatges que existeixen al territori català, una gran descoberta que constata que Catalunya és un dels indrets amb major diversitat del continent europeu.


L’Observatori del Paisatge ha identificat 135 paisatges que existeixen a Catalunya. Per a cadascun dels paisatges s’ha recollit la més àmplia informació possible. L’Observatori ha publicat els 135 paisatges de Catalunya en cinc formats de consulta per tal que estiguin disponibles per a qualsevol ciutadà. Ha ampliat els formats de descàrrega disponibles del mapa. Es pot descarregar en cinc formats de consulta diferents: pdf, shape d’ArcGis, kml de Google Earth, enllaç al servei WMS i a la plataforma d’Instamaps creada per l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya. La información, juntament amb els diferents formats, fa que l’eina pugui tenir múltiples utilitats, no només per a l’administració i a novell tècnic, sinó per a entitats i particulars.

La Garrotxa conté dos d’aquests paisatges. Són els de l’Alta Garrotxa i el de les Valls d’Olot. Tot i que aquests són els dos paisatges predominants a la Garrotxa, no són els únics. En l’espai que ocupa la Garrotxa hi caben dos paisatges més. El mapa dels 135 paisatges de Catalunya recull el treball d’identificació de les diverses unitats de paisatge fet als set catàlegs del paisatge de Catalunya encarregats a l’Observatori pel Departament de Territori i Sostenibilitat.

 

Notícies relacionades:
– L’Observatori del Paisatge de Catalunya, amb seu a Olot, compleix 10 anys culminant els catàlegs de paisatge del país i havent estat nomenat assessor del Consell d’Europa
– La Wikipedra de l’Observatori del Paisatge agrupa més de 9.000 entrades de cabanyes de pedra seca de Catalunya

Deixa un comentari