Interior incrementarà la formació contra el jihadisme a Policies Locals i Mossos

El Departament d’Interior incrementarà les formacions contra el jihadisme a les Policies Locals i els Mossos d’Esquadra. Ho va anunciar ahir al matí el conseller Jordi Jané, en el primer Congrés de Caps i Comandaments de les policies locals de Catalanya, que es va celebrar ahir al Palau de Congressos de Girona i va girar, sobretot, entorn a la possibilitat que les dues forces de seguretat local puguin complementar-se.

La Generalitat destinarà més recursos a formar els membres de la Policia Local i els Mossos d’Esquadra contra el terrorisme jihadista. Incrementaran les hores de formació i també el plantejament que es feia fins ara, ja que es recrearan possibles escenaris d’atemptat terrorista.

El Congrés ha consistit en dues ponències i l’entrega d’una vuitantena de reconeixements. S’ha debatut sobre la participació ciutadana en els processos d’elaboració de la seguretat local i s’ha destacat la necessitat de complementar actuacions i esforços entre Mossos i Policia Local. L’associació de Caps i Comandaments de les Policies Locals de Catalunya compta amb 170 socis i està present a 160 municipis.

x