El pastisser olotí Jordi Ferrer participa en un Màster de Xocolata exclusiu a l’Escola de Pastisseria de Barcelona

Sovint es relaciona l’emprenedoria amb les noves tecnologies i no sempre és així. Avui demostrem que es pot emprendre a la cuina i, concretament, treballant amb la xocolata. El protagonista de la següent informació és un pastisser ben conegut a la Garrotxa, en Jordi Ferrer. Aquesta vegada, però, l’hem visitat fora del seu obrador.

El pastisser i emprenedor olotí Jordi Ferrer segueix fent passes de gegant en el seu aprenentatge. Després de torna de París on ha produït la seva pròpia xocolata, aquests dies està fent un màster en xocolata a l’Escola de Pastisseria de Barcelona, un espai situat al barri del Born de la capital catalana. Participa a la setena edició del Màster en Xocolata, el primer curs d’aquestes característiques a Catalunya i Espanya, orientat a les persones que volen aprofundir en matèria de xocolata. En Jordi explica que “són tres setmanes intenses amb professors molt diferents, amb una colla de companys arribats de tot el món. Per una persona d’aquí és important accedir-hi perquè hi ha molt nivell”.

Aquest és un curs exclusiu, on no hi pot accedir tothom, tal i com reconeix el director del centre. Olivier Fernández apunta que “aquest curs està pensat perquè vingui aquella persona que tingui inquietud amb la xocolata però que tingui formació prèvia i no sigui novetat”.

La xocolata està de moda i per donar resposta a les necessitats del mercat, l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona ha dissenyat aquest màster de tres setmanes que persegueix com a objectiu l’especialització dels professionals. Aquí s’hi troben persones de tot el món que reben classes de professionals de renom, com és el cas del mexicà d’Irving Quiroz, un reconegut xef pastisser que molt aviat entrarà al món de la televisió. “Participaré a Top Xef Mèxic, l’estrena és el proper 21 de febrer”, explica Quiroz que posa bona nota al màster dient que “l’escola de pastisseria de Barcelona és molt important a nivell internacional”.

Les activitats són molt pràctiques perquè els participants aprenguin a partir de situacions reals. Els professors ensenyen tècniques que poden utilitzar en les seves creacions particulars. Així doncs, Jordi, què t’enduràs cap a Olot? A aquesta pregunta respon que “mentre aprenc m’estic fent constantment aquesta pregunta i surten moltes idees. De mica en mica sortiran els processos com, per exemple, pintar. No vol dir que la manera que tenim de fer sigui dolenta, sinó que es tracta d’agafar el millor de cadascú i aplicar-ho a casa”.

El Màster en Xocolata es troba al seu equador. Per davant encara queda una setmana molt intensa. Quan en Jordi torni a Olot posarà en pràctica l’aprenenatge i els garrotxins tindrem la sort de poder-ho tastar abans que ningú.

 

Notícies relacionades:
– La xocolata exclusiva de Ferrer Xocolata es presentarà al públic després de Setmana Santa