El servei del banc de perruques de l’Oncolliga Girona arriba a l’Hospital d’Olot

A Olot, les dones sota tractaments oncològics ja poden accedir al banc de perruques solidàries de la Fundació Oncolliga Girona. Aquest és un nou servei que s’ofereix a l’Hospital d’Olot a les malaltes de càncer per disminuir l’impacte emocional associat al deteriorament de la imatge d’aquests tractaments.

A partir d’ara les dones que estan sota tractament oncològic a la Garrotxa i al Baix Empordà ja no han de desplaçar-se a Girona per acollir-se al servei de banc de perruques de la Fundació Oncolliga Girona. Ho poden fer des dels seus hospitals comarcals. I és que en els hospitals d’Olot i de Palamós ja s’ha externalitzat el banc de perruques solidàries.

D’aquesta manera, en la perruqueria de l’Hospital d’Olot s’hi ofereix el servei els dimecres per la tarda, mentre que al de Palamós es fa el dilluns, també per la tarda, a la perruqueria Gent Gran.

Amb el banc de perruques, que forma part del programa ‘Guapes i Valentes’ de l’Oncolliga, es posa a l’abast de les pacientes sotmeses a tractaments oncològics perruques a preus assequibles per ajudar a les dones amb càncer que han perdut el cabell. El programa també els ofereix assessorament estilístic i d’imatge i els fa un acompanyament per ajudar-les a afrontar millor el procés. Tot amb l’objectiu de disminuir l’impacte emocional associat al deteriorament de la imatge personal que generen els tractaments oncològics que han de seguir aquestes dones.

El programa es va iniciar l’abril del 2015 a Girona i ja ha atès a 45 dones. La voluntat és seguit externalitzant el servei a la resta d’hospitals comarcals de la demarcació: el de Figueres, el de Campdevànol i el de Blanes.

 

Notícies relacionades:
– L’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa ja té cobertura mòbil amb Movistar
– Els hospitals de la Garrotxa, Osona i Ripollès inicien el programa de detecció precoç de càncer de còlon i recte