L’energia de la MAT arribarà a la Garrotxa la primavera del 2017

L’energia de la línia de Molt Alta Tensió arribarà a les llars i empreses de l’Alt Empordà i part de la Garrotxa la primavera del 2017. Endesa ja ha començat les obres de la subestació que connecta amb el parc elèctric de Santa Llogaia d’Àlguema, a l’Alt Empordà. Aquesta actuació ha de permetre rebaixar la tensió, dels 400 kiloVolts de la MAT fins a 132, per reforçar les diferents línies que hi ha al territori. De moment, les obres han començat amb el moviment de terres. Tenen un cost superior als 9 milions d’euros i s’esperen enllestir d’aquí a poc més d’un any. La nova subestació tindrà tres transformadors que sumaran 315 megavolt amperis de potència. Rebrà l’energia de la MAT i l’injectarà a les línies de distribució que, al seu torn, la portaran fins a les subestacions que Endesa té a Figueres, Serinyà, Juià i Palau-saverdera.