Olot rebrà una ajuda de mig milió d’euros per renovar l’enllumenat de la ciutat

En el ple municipal es va aprovar la sol·licitud d’un crèdit a cost zero per canviar l’enllumenat de la ciutat, la revisió del pla de cultura d’Olot, i també es va parlar de la substitució de dues places vacants a la policia municipal.

Olot ha sol·licitat una ajuda en forma de crèdit a interès 0 a l’Institut per la Diversificació i Estalvi de l’Energia, depenent del Ministeri d’Indústria, per renovar l’enllumenat exterior del municipi. Aquest ajut ha estat concedit. Es tracta d’un crèdit a interès zero, per valor de poc més de 500.000 euros.

La CUP es mostra escèptica perquè no és favorable a més percentatge d’endeutament a l’ajuntament. Segons l’alcalde, Josep Maria Corominas, no caldria patir, perquè si bé s’estan demanant crèdits per diversos assumptes, també s’estan retornant tots els que hi ha pendents, i tant per cent d’endeutament es manté estable.

Es va aprovar també la substitució de dues places vacants a la policia municipal i més enllà d’aquesta aprovació, també es va mostrar la voluntat d’augmentar els municipals fins assolir una ràtio desitjable de policies per habitant. Pere Gómez, portaveu d’Esquerra Republicana, va insistir en la necessitat de cobrir les places i augmentar-les fins a una ràtio normal per a una ciutat de les dimensions d’Olot

A més, es va notificar que el Tribunal Suprem ha desestimat el recurs dels descendents dels antics accionistes de la plaça de braus, després de perdre un contenciós contra l’Ajuntament d’Olot per la plaça.

També es va aprovar per unanimitat una moció d’Esquerra Republicana per revisar el Pla de Cultura d’Olot, creat l’any 2001. Tots els grups van creure-ho oportú ja que la ciutat ha canviat molt des d’aleshores i està composta de grups socials i ètnics, amb necessitats culturals molt diferents a la població olotina dels temps de la seva elaboració.

 

Notícies relacionades:
– Olot traurà la imatge del Rei i la bandera espanyola del saló de sessions del consistori
– L’ANC i Òmnium Garrotxa organitzen autobusos per anar a la manifestació contra el Pla Hidrològic de la conca de l’Ebre